Nieuws

Internationale Hamburgerdag

Internationale Hamburgerdag

Ik kan me heel goed voorstellen dat niemand van u gezocht had naar feiten zoals onderstaand omschreven. Dat zou ik ook niet hebben gedaan als u me had gemaild om absoluut geen nieuwsbrief (no. 5) te sturen. Daar u mij dit niet hebt verzocht, en ik vaak probeer om met soms misschien wat onzinnige woorden iets zinvols door te geven, kwam ik het volgende tegen. Het is 28 mei de ‘Dag van het park’ en ook nog eens ‘Internationale Hamburgerdag’.

 

Waarom viel mij dat op? Zeer waarschijnlijk omdat het mij / ons trekt om met een aantal personen bij elkaar te gaan zitten, in de tuin (of in een parkje)  met een bbq‘tje erbij. Dit om mijn niet-vegetarische symptomen blijvend te ontwikkelen, te voeden en dan denk je haast als eerste aan de echte hamburger van de echte slager. Dit dacht ik allemaal op 28 mei, in een normaal jaar de 148ste dag van het jaar, maar dit jaar de 149ste doordat het een schrikkeljaar is. Mooi om ook maar even te weten dat we nog 217 dagen te gaan hebben voordat de kalender 2021 schrijft. Nu na 28 mei, op de heilige datum van 1 juni 12.00 uur, de mogelijkheden weer wat ruimer worden om dit tot uitvoering te brengen. Ik zie, en met mij denk ik velen, er naar uit om deze geneugten des levens te voeden. Het weer helpt ons hierbij, maar dit alles met in achtneming van de 1,5 meter afstandverplichting. Verstandig is ook om het mondkapje niet gelijktijdig te gebruiken, maar dat wist u denk ik al wel.

 

Corona hoeven we het niet over te hebben, daar weten we alles al van, zeker na de vele nieuwsitems op televisie en in de kranten. Als men het er niet over zou hebben of schrijven waren de kranten uitgevoerd met veel minder pagina’s en zaten er vele bijna alleswetende virologen en ander soort specialisten te niksen. Tja. Daarom nu maar wat anders. We hebben het programma voor na het zomerreces ingevuld. De mogelijkheid om u op te geven voor het bezoek aan Verhage komt in het zomernummer. Zoals we het nu denken te weten, kan dat doorgaan. Verder:

u mag op het mailadres wendroom@hetnet.nl mij nog wel items doen toekomen voor het plaatsen in het kwartaalblad, het Zomernummer 2020. Dit graag binnen een dag of 10 aan te leveren. Wat zit u dwars, wat wilt u delen, becommentariëren of andere kopij voor het zomernummer. Welkom voor 10 juni.

Binnenkort wordt uw lidmaatschapsgeld weer geïnd, of automatisch of via factuur.

De advertentie kant wordt verwerkt en zo blijven we maar steeds wat doorgaan met dat wat moet gebeuren. Als bestuur hebben we wel contact, maar hebben we ook nog niet vergaderd, dus nog steeds een beetje blanco agenda.

 

Zien doe ik het na de staaringreep en m’n nieuwe bril scherp. Nu nog wat werken aan de audio-installatie en gaan we ons voorbereiden op het zomerreces. Rutte zei: ‘Ga maar weer op vakantie na 1 juli’, dus is er geboekt op de camping in het schone Drenthe, in het mooie plaatsje Norg. Vlak bij mijn geboortegrond, het betere deel van Nederland, maar dat had u al wel eens gehoord of zo, …  zo ging ik eens op vakantie. Vraagt de douanebeambte of ik nog wat aan te geven heb. Ik zeg dat er in mijn bagage alleen kleren zitten. Als de man de koffer openmaakt, stuit hij direct op een fles whisky. ‘Zoooo’, zegt de douanier cynisch, ‘en wat is dit voor kledingstuk?’

Ik zeg: ‘Dat heet bij ons een slaapmutsje’. Mensen, zie de humor, die heeft een genezende werking volgen spreek-o-logen. Beste mensen, hieronder treft u nog een mooi, geest- en oogopenend verhaal met veel inhoud.

 

Dit met groet van uw voorzitter,                                                     Wiebrand Vroom

 

Op een dag, kwam een professor het lokaal binnen en vroeg zijn studenten zich klaar te maken voor een onverwacht tentamen.

Ze wachtten allemaal in spanning aan hun tafeltje op het begin van het tentamen.

De professor deelde, zoals gebruikelijk, de tentamens uit met de tekstzijde van het papier naar beneden. Toen alles was uitgedeeld, vroeg hij aan de studenten om het papier om te draaien. Tot ieders verassing stond er alleen maar een zwarte vlek op het papier. De professor zag hoe verbaasd iedereen was en vroeg aan de studenten: ‘Ik wil dat je opschrijft wat je allemaal ziet.’ De studenten waren een beetje in de war maar begonnen aan hun onduidelijke opdracht.

Aan het eind van de lestijd nam de professor alle tentamens in en begon ze hardop voor te lezen. Alle studenten, zonder uitzondering, verklaarden de zwarte vlek, ze probeerden zijn plek in het midden van het papier toe te lichten.

Nadat hij alles had voorgelezen, viel de klas stil en begon de professor met de uitleg.

‘Beste studenten, ik zal hier geen cijfer voor geven, ik wilde alleen maar dat jullie ergens over na gaan denken. Niemand, maar dan ook niemand schreef over het witte deel van het papier. Iedereen concentreerde zich op de zwarte vlek en in ons leven gebeurt hetzelfde. We blijven ons maar richten op die ene zwarte vlek: gezondheidsproblemen die ons zorgen baren, gebrek aan geld, de gecompliceerde relatie met een familielid, een vriend die je teleurstelt, noem maar op. De zwarte vlekken zijn heel klein, als we die vergelijken met de rest van ons leven, maar zij houden ons wel continu bezig. Richt je blik op iets anders dan de zwarte vlek in je leven. Geniet van al je zegeningen en van ieder moment in je leven. Wees gelukkig en leef een leven dat in het teken van de liefde staat.

Gepubliceerd op dinsdag 2 juni 2020

'We houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes'

<h1>rpvnopurk.nl sitemap:</h1> <a href="http://rpvnopurk.nl/home">home</a><br /> <a href="http://rpvnopurk.nl/informatie">Informatie</a><br /> -<a href="http://rpvnopurk.nl/historie">Historie</a><br /> -<a href="http://rpvnopurk.nl/verenigingsblad">Verenigingsblad</a><br /> <a href="http://rpvnopurk.nl/fotoalbums_1431_1431">Fotoalbums</a><br /> -<a href="http://rpvnopurk.nl/2020">2020</a><br /> -<a href="http://rpvnopurk.nl/2019">2019</a><br /> -<a href="http://rpvnopurk.nl/2018">2018</a><br /> -<a href="http://rpvnopurk.nl/2017">2017</a><br /> -<a href="http://rpvnopurk.nl/2016">2016</a><br /> -<a href="http://rpvnopurk.nl/2015">2015</a><br /> -<a href="http://rpvnopurk.nl/2014_1458">2014</a><br /> -<a href="http://rpvnopurk.nl/2013_1453">2013</a><br /> -<a href="http://rpvnopurk.nl/album-2012">2012</a><br /> -<a href="http://rpvnopurk.nl/album-2011">2011</a><br /> -<a href="http://rpvnopurk.nl/album-2010">2010</a><br /> -<a href="http://rpvnopurk.nl/album-2009">2009</a><br /> -<a href="http://rpvnopurk.nl/album-2008">2008</a><br /> <a href="http://rpvnopurk.nl/links">Links</a><br /> <a href="http://rpvnopurk.nl/contact">Contact</a><br /> -<a href="http://rpvnopurk.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://rpvnopurk.nl/agenda">Agenda</a><br /> <a href="http://rpvnopurk.nl/nieuws"><b>Nieuws</b></a><br />