Nieuws

Coronatijd en de Tulpenroute 2020

Coronatijd en de Tulpenroute 2020

Het is met het voorwoord in ons kwartaalblad vaak: waar zal het over gaan? Dat is op het moment niet zo’n probleem. Het is als je ermee bezig gaat corona voor en corona na, alles wat je leest in de krant, bekijkt op tv, of na opening van de mailbox en je lege agenda, alles is corona-gerelateerd. Omdat ik, i.p.v. na 3 weken nu 7 weken na een staaroperatie op controle wordt verwacht, mag je concluderen dat we behoorlijk in de tang van corona zitten, maaaaar: misschien wordt het later beter, ‘k weet alleen nog niet wanneer.

 

Het deuntje blijft gelukkig in m’n hoofd rondgaan en leidt ons verder met optimisme.

Ik gebruik voor mijn afspraken al m’n leven lang een Succes-agenda. U weet misschien wel wat het is, een leren agenda / buitenmapje en een elk jaar te wisselen inhoud voor het opschrijven van zaken die je niet moet vergeten, waar je elke dag in moet kijken om dat vergeten te voorkomen. ‘Tijdrover en mindmaker’. Nu wil het toeval dat in de Succesagenda altijd van die mooie spreuken staan. De spreuk voor het eerste gedeelte van week 18 is van Cristina Rossetti (1830 – 1894). Ze kwam uit een ‘kunstige’ familie van schilders en schrijvers. Ze schreef veel gedichten en proza, vaak met een link naar het spirituele. Al is deze dan misschien niet spiritueel, dat hij dan hopelijk maar inspirerend mag zijn:

 

“Vergeten en lachen, is verreweg beter dan herinneren en treurig zijn”.

 

Na het lezen, kwam gelijk de gedachte naar boven: dan is de nieuwsbrief maar weer klaar.

Je hebt er wat aan. Oppepper van de week, toch ? Genoeg voor veertien dagen.

Je mag toch niet met grote groepen naar buiten, dus geen Tulpenroute met de auto vol.

Dat moet dan maar alleen of met z’n tweeën. Het beste is op de fiets als het kan, want bewegen moet wel doorgaan. De fysio/sportschool is gesloten, dus eerst ’s morgens met Olga Commandeur gaan we in ons ‘thuis-sporttenue’ serieus rekken en strekken. Vervolgens maak je een lunchpakket klaar en karre maar. Op naar de Anita Witzier-tulp aan de Banterweg.

Een uitspraak van wijlen Meester Jan Hermsen (directeur BONI) was: “Als je te vroeg de Tulpenroute rijdt ……., ga je naar de knoppen.” Een waarheid als een koe, maaaaar, als je te laat de Tulpenroute rijdt, zijn de bloemen naar de knoppen, dus houdt de tijd en jezelf scherp.

Jammer dat je niet kunt lunchen onderweg, maar daar is dan dat lunchpakket goed voor.

Nu is er geen voorgeschreven route dus kun je eventueel ook over Urk en daar een bakje

kibbeling of een gebakken visje halen. Vis is gezond, dat wil niet zeggen: hoe meer hoe     beter, maar het gaat er in als koek / visje. Een andere optie is de route richting Luttelgeest via Fruitbedrijf Verhage aan de Oosterringweg. Kun je gelijk even een voorraadje desinfectie–middel meenemen. Dit is nu weer zo’n prachtige innovatie die door de ‘vraag’ is geboren.

‘Een klant vraagt om een desinfectiemiddel en ze hebben altijd alcohol op het vat staan aangezien ze een distilleerderij hebben. Zo ontstaan nieuwe markten. Het boodschappenlijstje is nu:

3 kilo bananen, 2 kg sinaasappelen, 5 kilo Elstar, doosje aardbeien, flesje kersenlikeur en een liter alcohol ‘voor uitwendig gebruik’. Ze doen er bij Verhage alles aan om het geheel coronavrij te houden door handschoenen te verstrekken en het kan ook allemaal door de  drive–in of uit de fruit–o–maat. Een 24 uurservice. Het aantal klanten is ‘dankzij’ het coronavirus behoorlijk gestegen. Een heel verhaal over Fruitbedrijf Verhage stond beschreven in agrarisch weekblad ‘Nieuwe Oogst’ van begin april.

 

 

Nadat voorgaande tekst was ‘geschreven’ zaten, zo nu blijkt, op 29 april meerdere RPV-bestuursleden naar het 8 uurjournaal van de NOS op 1 te kijken en zich te verbazen.

Touringcarbedrijven die hun bussen aan het ‘verbouwen’ waren om ze coronabestendig te maken. Zodat er, met de helft minder passagiers, weer vervoer mee mogelijk is.

Na een telefoonronde waren we als bestuur er toen heel snel uit. Dit gat hem niet meer worden, met 6 weken is het zover en dat zien we niet zitten. Afsluitend eten voor de gezelligheid op een afstand van 1,5 meter. Gezellig? Dat de horeca dan los is, is natuurlijk ook nog lang niet zeker. Kortom: ook

 

ons jaarlijks reisje, wat gehouden zou worden op 18 juni, gaat niet door.

 

Regelgeving die niet duidelijk is, een virus wat je niet wilt oplopen noch doorgeven, met onder onze leden een grote groep die met een verhoogd risico zit, denken we als bestuur dat het niet te verwoorden noch te verantwoorden is. Hoe jammer ook, het zij zo.

We vonden dat ons jaarlijkse reisje een leuke dag moest zijn en zien dat vooralsnog niet zo uitpakken, zoals we denken dat het moet.

Veel inzet, werk en geregel, gedaan door de activiteitencommissie, is niet helemaal verloren gegaan. Ze denken vooruit en verwachten dat er van de activiteiten het grootste deel meegenomen / doorgeschoven kan worden naar nieuwe data ‘wanneer we weer los gaan’.

We hopen dat we 28 september weer van start kunnen met de Heer de Korte met het thema:

 

‘Vermoeidheid bij Reuma is geen aanstelleritis’.

 

Beste mensen, dit was het weer even voor de komende 14 dagen, vanaf vier hoog wens ik u weer veel en gezond weer toe. Durf het haast niet te zeggen, maar met weinig reuma-regen.

 

Groet van uw voorzitter,                                                                          Wiebrand Vroom

Gepubliceerd op maandag 18 mei 2020

'We houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes'

<h1>rpvnopurk.nl sitemap:</h1> <a href="http://rpvnopurk.nl/home">home</a><br /> <a href="http://rpvnopurk.nl/informatie">Informatie</a><br /> -<a href="http://rpvnopurk.nl/historie">Historie</a><br /> -<a href="http://rpvnopurk.nl/verenigingsblad">Verenigingsblad</a><br /> <a href="http://rpvnopurk.nl/fotoalbums_1431_1431">Fotoalbums</a><br /> -<a href="http://rpvnopurk.nl/2020">2020</a><br /> -<a href="http://rpvnopurk.nl/2019">2019</a><br /> -<a href="http://rpvnopurk.nl/2018">2018</a><br /> -<a href="http://rpvnopurk.nl/2017">2017</a><br /> -<a href="http://rpvnopurk.nl/2016">2016</a><br /> -<a href="http://rpvnopurk.nl/2015">2015</a><br /> -<a href="http://rpvnopurk.nl/2014_1458">2014</a><br /> -<a href="http://rpvnopurk.nl/2013_1453">2013</a><br /> -<a href="http://rpvnopurk.nl/album-2012">2012</a><br /> -<a href="http://rpvnopurk.nl/album-2011">2011</a><br /> -<a href="http://rpvnopurk.nl/album-2010">2010</a><br /> -<a href="http://rpvnopurk.nl/album-2009">2009</a><br /> -<a href="http://rpvnopurk.nl/album-2008">2008</a><br /> <a href="http://rpvnopurk.nl/links">Links</a><br /> <a href="http://rpvnopurk.nl/contact">Contact</a><br /> -<a href="http://rpvnopurk.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://rpvnopurk.nl/agenda">Agenda</a><br /> <a href="http://rpvnopurk.nl/nieuws"><b>Nieuws</b></a><br />